Hakijalle

Opinnot
Tuotantotalouden opinnot valmistavat opiskelijan toiminaan kansainvälisen liiketoiminnan jatkuvasti muuttuvassa maailmassa, jossa pääoma ja tavarat liikkuvat 24 tuntia vuorokaudessa ja yritysten kasvuvauhti mitataan vähintään kolmella numerolla. Maailman yhä kiihtyvään rytmiin vastatakseen opinnot ovat monipuolinen kokonaisuus liiketoiminnan johtamista, tekniikkaa ja luonnontieteiden perusopintoja.

Tuotantotalouden opetus Tampereen teknillisessä yliopistossa on keskittynyt erityisesti kannattavuuden johtamiseen, teknologiaintensiiviseen liiketoimintaan, projektinhallintaan ja tuotannonohjaukseen, jonka lisäksi tietojohtamisen opintojen kautta TTY:llä on myös vahva osaaminen toimitusketjun hallinnassa ja logistiikassa. Pääainevaihtoehtoja on neljä, talouden ja liiketoiminnan hallinta, teknologia- ja projektijohtaminen, tuotannonohjaus ja logistiikka sekä kansainvälinen maisteriohjelma International Sales and Sourcing. Tampereella on myös mahdollisuus opiskella turvallisuustekniikkaa, jota ei juuri opeteta Suomen muissa yliopistoissa. Lisätietoja Tampereen pääaineista ja kursseista sekä tutkintorakenteista löydät opinto-oppaasta.

Joku voisi sanoa, että kuulostaa hiukan kauppatieteiltä, eikö totta? Tuotantotalouden tutkinnon merkittävin ero kauppatieteisiin on teknillinen sivuaine ja luonnontieteellinen osaaminen. Kaikki tuotantotalouden opiskelijat käyvät yhden pitkän tai kaksi lyhyttä teknistä sivuainetta, jotka antavat opiskelijoille perusymmärryksen valitulta tekniikan alalta. Sivuainevaihtoehtoja on lukuisia, suosittuja ovat viime vuosina olleet esimerkiksi ohjelmistotekniikkaa, ympäristötekniikkaa sekä kone- ja rakennustekniikkaa käsittelevät sivuaineet. Tämä yhdistettynä luonnontieteiden opintojen tuottamaan analyyttiseen tekevät tuotantotalouden ammattilaisista työmarkkinoiden halutuimman paketin. Tule opiskelemaan tuotantotaloutta!

Työllistyminen
Tuotantotalouden opinnot antavat oman kiinnostuksen mukaan laajat työllistymismahdollisuudet. Koulutusohjelmastamme valmistuneita tarvitaan lähes kaikilla toimialoilla ja sektoreita monipuolisissa työtehtävissä. Työpaikkoja löytyy esimerkiksi perinteisestä teollisuudesta, puhtaasti digitaalisesta liiketoiminnasta, pankeista, erilaisesta konsultoinnista sekä vaativista asiantuntijatehtävistä, kuten tutkijana yliopistolla. Lyhyesti voidaan siis sanoa, että tuotantotalouden diplomi-insinöörit työllistyvät yritysten ja muiden organisaatioiden johto- ja asiantuntijatehtäviin.
Tampere, asuminen ja opiskelijaelämä
Tampere on yksi Suomen parhaista opiskelijakaupungeista, ellei jopa paras! Tampereen kaupunki on panostanut vahvasti Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki -ohjelmaansa ja se todella näkyy. Julkinen liikenne on opiskelijoille edullista ja tehokasta, joten paikasta toiseen pääsee nopeasti ja mukavasti. Vastaavasti YTHS huolehtii opiskelijoiden terveydestä suoraan keskellä kampusta. Muutenkin kampus Hervannassa muodostaa ainutlaatuisen ympäristön, jossa opiskelijat ovat vahvasti osa yliopistoyhteisöä. Lisäksi Opiskelijan Tampere ry huolehtii siitä, että opiskelijoiden edut ja alennukset näkyvät isosti joka paikassa.

Tampereella opiskelija-asumiseen on useita vaihtoehtoja. Tampereen opiskelija-asuntosäätiö ja Pirkan opiskelija-asunnot tarjoavat paljon edullisia asuntoja solusta yksiöihin ja kimppakämpistä perheasuntoihin ympäri Tamperetta. Asuntohakemus kannattaa laittaa ajoissa, sillä parhaat asunnot menevät nopeimmille. Erityisesti yksiötä hakevan kannattaa jättää hakemus heti opiskelupaikan varmistuttua! TTY:läiselle paras paikka asua on luonnollisesti Herwanta, jota ei sen entisaikojen maineen vuoksi kannata karttaa. Asukkaat koostuvat pääasiassa opiskelijoista ja kaikki palvelut löytyvät läheltä.

Hyödyllisiä linkkejä: TOAS, POAS, Opiskelijan Tampere

TTY ja Teekkarit
Tampereen teknillinen yliopisto on Suomen ainoa jäljellä oleva teekkariyliopisto, eli meillä opiskelee ainoastaan tekniikan alan opiskelijoita. TTY on opiskelupaikkana Suomen tasolla aivan uniikki, josta löytyvät esimerkiksi 24/7 kulkuoikeudet koulun tiloihin ja vaikkapa opiskelijoiden käytössä oleva 3D-pritteri. Monipuoliset tilat tarjoavat puitteet niin yksilötyöskentelyyn, ryhmätöihin ja omilla käsillä tekemiseen. Liikuntatilojen palloilusali, salibandykentät, kaksi kuntosalia ja ryhmäliikuntasali pitävät opiskelijat liikkeessä naurettavan edulliseen hintaan. Puitteet opiskeluun ovatkin käytännössä moitteettomat.

TTY on upea myös opiskeluyhteisönä. Yliopisto tukee opiskelijoiden harrastus- ja muuta oheistoimintaa merkittävästi. Ylioppilaskunnan alaisuudessa toimii 12 kiltaa, eli yhden koulutusohjelman opiskelijoiden ainejärjestöä, sekä yhteensä yli 70 ammattiaine-, harraste-, liikunta- ja muuta kerhoa. Kerhoja on laidasta laitaan ja jokaiselle löytyy varmasti oma mielenkiinnonkohde. Esimerkkeinä koululta löytyy suunnistuskerho, ratsastuskerho, lautapelikerho sekä viini- ja olutkerho. Kerhot järjestävät paljon toimintaa ja niihin voi liittyä vapaasti oman mielenkiinnon mukaan. Jo tuotantotalouden kilta Indecs yksistään järjestää vuodessa lähes 90 tapahtumaa, joten tekemistä riittää varmasti. Tapahtumat ovat esimerkiksi yritysvierailuja, vapaamuotoisia illanviettoja, bileitä, akateemisia pöytäjuhlia (eli sitsejä) tai kyykkää!

Tuotantotalouden kilta Indecs

Indecs on Tampereen teknillisen yliopiston tuotantotalouden opiskelijoiden ainejärjestö eli kilta. Indecs pyrkii huolehtimaan jäsentensä hyvinvoinnista ja järjestääkin monenlaista ohjelmaa, kuten yritysvierailuja, urheilua, saunailtoja ja erilaisia bileitä. Kiltamme Indecs toimii myös opiskelijoiden ja teollisuustalouden laitoksen sekä talouden ja rakentamisen tiedekunnan välisenä linkkinä ja pitää huolen, että opiskelijoiden näkökulma tulee otetuksi huomioon esimerkiksi erilaisissa opintoihin liittyvissä asioissa.

Indecsin toimintaa pyörittää Indecsin jäsenistä (opiskelijoista) koostuva hallitus ja toimihenkilöt. Killan järjestämiin tapahtumiin sinulla on oikeus osallistua, jos olet killan jäsen. Jäseneksi pääset maksamalla vuotuisen jäsenmaksun (5,00 euroa). Indecsillä on myös oma kiltahuone, jossa voit hengähtää luentotauoilla kahvikupposen ääressä ja samalla tutustua muihin kiltalaisiin.

Indecs on siis niin kuin isoveli, joka huolehtii kokonaisvaltaisesti juuri sinusta täällä yliopistomaailmassa.

Fuksivastaavat ja tutorit

Fuksikapteenit ja tutorit vastaavat juuri sinun sopeutumisestasi opiskelija elämään. Heidän tehtävänään on tehdä ensimmäisestä vuodestasi yliopistossamme ikimuistoinen ja auttaa sinua pääsemään opinnoissasi alkuun ensimmäisestä päivästäsi alkaen. Mikäli sinulle herää kysymyksiä opinnoista tai opiskelijaelämästä, ota rohkeasti yhteyttä fuksikapteeneihin.

team-member

Roope Levanto

Fuksikapteeni Jr.
team-member

Elina Ala-Mäyry

Fuksikapteeni Sr.
team-member

Linnea Harala

Tutor
team-member

Miika Haggren

Tutor
team-member

Juuli Huuhanmäki

Tutor
team-member

Mikko Sairanen

Tutor
team-member

Akseli Keitaanmäki

Tutor
team-member

Ida-Kaisa Isoviita

Tutor
team-member

Samuel Rintamäki

Tutor
team-member

Emmi Niemi

Tutor
team-member

Julius Pirhonen

Tutor
team-member

Ella Paananen

Tutor
team-member

Miska Jurva

Tutor
team-member

Elisa Pentinsaari

Tutor
Sosiaalinen media

Indecs on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Fuksille tärkein viestintäkanava sähköpostin ohella on Indecsin fuksien oma facebookryhmä. Voit pyytää päästä ryhmään tästä linkistä. Ryhmässä tiedotetaan aktiivisesti tulevista opintoihin ja tapahtumiin liittyvistä asioista.

Mikäli haluat seurata Indecsin toimintaan tarkemmin, kannattaa alkaa seuraamaan Indecsiä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä! (Kuvakkeet jotka johtaa oikeeseen mestaan)

Fuksilehti

Kuvia

Indecsin kuvagalleriaan voit tutustua osoitteessa indecs.kuvat.fi