Lauantainen aamu sarasti herwannassa, sää oli pilvinen ja melko kylmä. Ilmassa oli kuitenkin ”suuren” ”urheilu”-juhlan tuntua. Herwanta Challengea oli valmisteltu jo pitkään, rekrytty rastinpitäjiä, tilattu ruokaa jatkoille ja rämmitty metsässä sopivien rastipaikkojen perässä. Kaikki asiat olivat valmiita syksyn todellista kohokohtaa varten. Järjestäjien aamu alkoi noin kahdeksalta mobiilisauna Mallaksen siirtämisellä. Pienistä ennakkoluuloista huolimatta Mallas saatiin paikalleen Hervantajärven rantaan ennätysajassa. Sitten siirryttiin Konetalon portaille odottamaan joukkueita saapuviksi. Pikkuhiljaa joukkueita alkoi ilmestyä lähtöpaikalle läpi harmaan tihkusateen. Kaikki selvästi jännitti päivän aikana vastaan tulevat koitokset. Kello 10 ensimmäiset tiimit hilpaisivat intoa tihkuen kohti Hervannan metsiä valmiina voittamaan kaikkien aikojen ensimmäinen Herwanta Challenge!

Päivä jatkui mukavasti. Saunarastilla paistui makkara ja Mallas hohkasi kutsuvasti lämpöä. Päivän edetessä nähtiin monenlaisia joukkueita ja mitä vauhdikkaampia suorituksia. Joukkueiden teemoina oli muun muassa erilaisia eläimiä, suojapukuihin pukeutuneita tiedemiehiä, mutanttininjakilpikonnia, alaikäisiä teinejä ja jopa kultakutri karhuineen. Iltapäivän saapuessa Pekka Poutakin ilmeisesti tajusi, että käynnissä on syksyn vauhdikkain metsäretki ja että meno oli aivan varmasti tarpeeksi kosteaa ilman sadettakin, koska aurinko alkoi pikkuhiljaa pilkistämään ja keli lämpeni huomattavasti. Rastien sulkemisaikojen lähestyessä huomattiin muutaman tiimin olevan teillä tietymättömillä, mutta pienen selvittämisen jälkeen ilmeni heidän jättäneen kisan kesken ja siirtyneen lämmittelemään illan saunaa varten. Näin ollen kaikki joukkueet saatiin maaliin hyvissä ajoin.

Illemmalla joukkueet ilmaantuivat teekkarisaunalle yksi kerrallaan palauttamaan suorituslappujaan. Joukkueet olivat keränneet aivan huikeita pisteitä, mutta selvästi päivän seikkailut olivat vieneet veronsa. Osa oli käynyt vaihtamassa rennompia tamineita päälle, mutta osa joukkueista piti vielä ylpeänä teeman mukaiset puvut päällään. Pisteidenlaskun jälkeen oli selvillä selvä voittaja. Asukilpailun voittajan valinta oli paljon hankalampi, mutta tuomariston pitkän pohdinnan jälkeen päästiin kaikkia tyydyttävään lopputulokseen.

Noin kahdeksalta illalla oli palkintojenjaon aika. Ensin Accenture julkisti heidän rastillaan parhaiten pärjänneen joukkueen. Parhaan klikkiotsikon oli keksinyt Pyhät Neitsyet. Tämän jälkeen oli asukilpailun voittajan vuoro. Tuomaristoon suurimman vaikutuksen sai tällä kertaa aikaan Humanisti Tour De La Herwanta. Sitten oli illan kohokohdan vuoro. Jännitys oli veitsellä leikattavan sakeana ilmassa yleisön rummuttaessa ja odottaessa voittajan paljastusta. Maailmanhistorian ensimmäisen Herwanta Challengen voitti Anu’s slickers! Riemulla ei ollut rajaa, kun voittajat hyppäsivät sohvalle juhlimaan ja poksuttelemaan voittoskumppiaan. Ilta jatkui railakkaissa merkeissä. Sauna ja palju olivat jatkuvasti ääriään myöten täynnä. Beer pong pöydillä oli myös paljon tungosta. Lopulta kaikki viimeisetkin juhlijat kaikkosivat saunalta ja pienen siivous- ja roudausoperaation jälkeen järjestäjien ja nakkilaistenkin päivä saatiin päätökseen. Olo oli väsynyt, mutta kyllä jäi taas pitkäksi aikaa muisteltavaa.

Ensi vuotta odotellessa

Teekkaritiimi