ESTIEM

ESTIEM_Logo_nobox_rgb

European Students of Industrial Engineering and Management
 

ESTIEM on järjestö, joka yhdistää Euroopanlaajuisesti tuotantotalouden opiskelijoita. ESTIEMin tavoitteena on luoda ja ylläpitää opiskelijoiden kansainvälistä verkostoa ja tukea heitä heidän henkilökohtaisessa ja ammatillisessa kehityksessään. ESTIEM-verkostoon kuuluu tällä hetkellä 81 paikallisjärjestöä eli Local Groupia 30 eri maassa. Yhteensä ESTIEM tavoittaa noin 60 000 tuotantotalouden opiskelijaa.

Mitä ESTIEM tarkoittaa opiskelijalle?

Local Groupien tasolla ESTIEMin suurinta antia ovat sen lukuisat tapahtumat, joiden sisältö vaihtelee konseptin mukaan 100% hauskanpidosta lähes täysin akateemiseen. Jokainen tapahtuma on jonkin Local Groupin järjestämä, ja myös LG Tampere (Indecs ja Man@ger) on perinteisesti vuosittain järjestänyt useampia tapahtumia, usein yhdessä LG Helsingin (Prodeko ja Athene) kanssa. ESTIEM tarkoittaa, että Indecs on osa Euroopanlaajuista Tuta-yhteisöä, aivan kuten kaikki Suomen Tuta-opiskelijat pitävät yhtä kansallisella tasolla. Vielä syvemmälle ESTIEMin saloihin on mahdollista tutustua lähtemällä mukaan koordinoimaan toimintaa Central ESTIEMin ydinjoukkoihin.

Miksi lähtisin mukaan?

  • Pääset matkustamaan halvalla: osallistumismaksu on usein 15-70€ (sis. tapahtuman sisäiset matkat, majoitus, kaikki ruuat, ohjelma). Matkat tapahtumaan mukaan laskien kokonaiskustannuksiksi muodostuu yleensä siis vain 100-300€!
  • Saat harjoittaa englannin kielen taitojasi
  • Kohtaat kulttuureita aina Turkista ja Venäjältä Portugaliin – aina ilman kielimuuria
  • Saat kansainvälisiä ystäviä ja kontakteja
  • Tapahtumia on jokaiseen makuun – voit keskittyä hauskanpitoon ja kulttuuriin tai ammatilliseen kehitykseen. Motto ”Work hard, play hard” on kuitenkin useimmiten läsnä.
  • Tapahtumien akateeminen sisältö on arvostettua ja näyttää hyvältä CV:ssäsi
  • ”ESTIEM spirit” –  ESTIEMerit ovat yhtä suurta perhettä, joka ottaa ensikertalaisetkin lämpimästi vastaan!

Miten lähden mukaan?

Hakeminen tapahtuu ESTIEM-portalista. Kirjautumiseen tarvitset tunnukset, jotka LG Tampereen Local Responsible, eli Indecsin kv-vastaava, sinulle mielellään luo käden käänteessä. Laita siis viestiä kv-vastaava (at) indecs.fi tai täytä kahden kysymyksen lomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCXO88hC54VLeQUrl8Lx2IPLBk_8mRmbHCvvvg_7gcnYtSyQ/viewform

Kirjauduttuasi sisään omilla tunnuksillasi näet EVENTS-linkistä kaikki tulevat tapahtumat, hakuajat, osallistumismaksut ja tapahtumakuvaukset. Jokaisen tapahtuman kohdalla on oma Apply for Event-linkkinsä, josta pääset täyttämään hakemusta. Tärkeintä hakemuskirjeen täyttämisessä on näyttää olevansa innokas ja kiinnostunut tapahtumasta. Aiempaa kokemusta ESTIEMistä tai pitkällä edenneitä opintoja ei useimmiten tarvita.

Lisätietoja saat aina KV-tiimiltä ja ESTIEM-portalista: