ESTIEM-tapahtumat

ESTIEMissä tapahtuu jatkuvasti. Tapahtumia on joka lähtöön, ja alle listatut tapahtumatyypit edustavat vain tyypillisimpiä portaaliin kaikille haettavaksi aukeavia tilaisuuksia. Lisäksi ESTIEMissä pidetään mm. toiminnan kehittämiseen tähtääviä tapaamisia (Coordination Meeting) ja puolivuosittaisia yleiskokouksia (Council Meeting) sekä monia vapaamuotoisempia tapahtumia, kuten Local Group Exchangeja. Kaikki tapahtumat ovat normaalisti näkyvillä portaalissa.

Hakuohjeet löydät ESTIEM-etusivultamme.

—————————————————————————————————————————————————————-

europe3D_rgb

EUROPE3D

Europe3D-tapahtumassa pääset tutustumaan isäntävaltioon kädestä pitäen ja syvällisesti. Projektin nimen kolme dimensiota viittaavat tapahtumien kolmeen fokukseen: Talous, Kulttuuri ja Politiikka. Pääset kokemaan luentoja asiantuntijoilta ja poliitikoilta, workshoppeja kulttuurienvälisestä kommunikaatiosta, vierailuja parlamentteihin ja niin edelleen. Aina voit matkustaa yksin, mutta Europe3D:n avulla maksat vähemmän ja saat syvällisemmän käsityksen maasta natiivien kertomana.

—————————————————————————————————————————————————————-

academic days logo final rgb

ACADEMIC DAYS

Academic Days-tapahtumat on suunniteltu opiskelijoille, jotka haluavat täydentää opintojaan syvällisellä ymmärryksellä tuotantotalouteen liittyvästä aiheesta ja soveltamalla tätä ymmärrystä tosiperäisissä tilanteissa. AD-tapahtuma keskittyy yhteen tiettyyn aiheeseen, jossa järjestävän Local Groupin yliopisto on erityisen pätevä. Aihetta käsitellään niin teoreettisesti kuin käytännössä, samalla kun osallistujien oppimista ja ymmärrystä seurataan jatkuvasti palautesessioissa. Osallistujille asetetaan oppimistavoitteita, joita ryhmä itse ja mentoroiva professori seuraa. Näin varmistetaan akateemisen sisällön siirtyminen syväksi ymmärrykseksi.

—————————————————————————————————————————————————————-

AW

ACTIVITY WEEK

Activity Week on tapahtuma, jonka tarkoitus on vain ja ainoastaan pitää hauskaa isäntämaan edustajien kanssa ja nauttia kulttuurista. Tapahtuma voi sisältää esimerkiksi opiskelukulttuuria, paikallisia urheilulajeja tai vaikkapa vaeltamista. Loistava tapa rentoutua: nautit vain ainutlaatuisista elämyksistä ja pidät hauskaa samanmielisten eurooppalaisten Tuta-opiskelijoiden kanssa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Vision logo_rgb

VISION

Vision-projekti koostuu vuoden mittaisesta seminaarisarjasta tiettyyn vaihtuvaan pääaiheeseen liittyen. Tapahtumien tavoitteena on tutkia innovatiivisia lähestymistapoja ja työkaluja, joilla käsitellä nykyhetken trendejä ja nousevia ongelmia, ja samalla luoda yhteyksiä opiskelijoiden ja työmaailman välille. Seminaarisarjan jokainen etappi antaa projektille oman säväyksensä, kun järjestävä Local Group esittää pääaiheen omasta paikallisesta näkökulmastaan. Myös LG Tampereella on lukuisia hyviä kokemuksia tämän tapahtuman järjestämisestä.

—————————————————————————————————————————————————————-

SAC2012_rgb (1)

SUMMER ACADEMY

Summer Academy kerää n. 14 osallistujaa kahdeksi viikoksi rauhalliseen lokaatioon hiukan sivussa kaupunkien melusta ja kiireestä. Tarkoituksena on kehittää omia vuorovaikutus- ja bisnestaitoja erittäin korkeatasoisen mentorin koulutettavana. Rauhallinen sijainti antaa sijaa omien ajatusten kehittämiselle, rentoutumiselle, keskustelulle ja vapaalle oppimiselle ryhmän ja mentorin kesken. Summer Academy on yksi arvostetuimpia ESTIEM-tapahtumia, joka kehittää ammatillisia valmiuksiasi ja antaa kokemuksen, jolla erotut muista.

—————————————————————————————————————————————————————-

TIMES_logo_rgb

TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills)

TIMES on ESTIEMin ja Local Groupien järjestämä Business Case-ratkontakilpailu. Joka syksy, jokainen Local Group järjestää paikalliskarsinnat, joihin kuka tahansa voi hakea muodostettuaan 3-4 hengen joukkueen. Paikalliskarsintoihin mahtuu 6-8 joukkuetta. Karsinnan voittaja pääsee jatkoon ja matkustaa tiedekunnan maksamana semi-finaaliin, joita järjestetään 7-8 kappaletta ympäri Eurooppaa. Semifinaalien voittajat pääsevät finaaliin, jonka voittajat kruunataan ”IEM student of the year”-arvonimellä, ja on sanomattakin selvää, että he ovat kovaa tavaraa työmarkkinoilla. Seuraa ilmoittelua alkusyksystä, mikäli haluat osallistua paikalliskarsintoihin!

—————————————————————————————————————————————————————-

BrainTrainer_rgb

BRAINTRAINER

Braintrainer-projektin tarkoitus on kehittää osallistujien ”pehmeitä taitoja”, eli johtajuus-, esiintymis-, business- ja vuorovaikutustaitoja. Tapahtuman kouluttajat ovat ammattilaisia tai ESTIEMin omia kouluttajia, jotka voivat olla alalla kokeneita opiskelijoita tai työelämään siirtyneitä ESTIEM Alumneja. Tavallinen n. viikon kestävä Braintrainer-tapahtuma sisältää kolmesta neljään 1-2 päivää kestävää koulutussessiota. Tapahtumaan kuuluu myös opittujen taitojen soveltaminen käytännössä.