Reissutarinat

Skiing Activity Week, Montafon (Austria)
Anssi Silander, Tero Mäkinen, Johannes Konsti – January 2018

SAW setien näkökulmasta

Ensimmäinen Estiem-reissuni antoi odottaa itseään niinkin myöhään kuin viidennelle opiskeluvuodelleni. LG Darmstadtin järjestemä Skiing Activity Week oli kuitenkin niin hauska kokemus, että harkitsen vakavasti vielä toiselle Estiemin reissulle osallistumista ennen valmistumista. Voin suositella tätä Alppi-retkeä kaikille, jotka nauttivat laskettelusta upeissa maisemissa eivätkä pelkää myöhään yöhön jatkuvaa iltaohjelmaa muiden Estiemereiden kanssa!

Skiing Activity Week alkoi lauantai-iltana Darmstadtissa rennolla tutustumisella ja hengailulla, jonka jälkeen kukin osallistuja siirtyi oman hostinsa luo nukkumaan muutamaksi tunniksi. Hostien vastaanotto Saksassa oli hyvä ja majoituksesta ei ole muuta kuin kehuttavaa. Bussin oli tarkoitus lähteä kohti Alppeja jo ennen kuutta sunnuntaiaamuna, mutta bussifirman sekoilun takia lähtö viivästyi aamupäivään. Itävallan Montafoniin saavuimme kuuden jälkeen iltapäivällä, joten lasketteluvälineiden vuokraus jäi ensimmäiselle laskupäivälle maanantaille. Tämä korvattiin luonnollisesti pitämällä nesteytyksestä huolta, jotta seuraavana päivänä oltiin iskussa rinteisiin.

Seuraavat neljä päivää seurasivat melko samanlaista, mutta todella toimivaa kaavaa. Aamiainen oli joka aamu kello 7.00 – 7.30. Omasta unentarpeestaan ja krapulastaan riippuen jokainen päätti itse, söikö aamiaista vai ei, mutta käytännössä kaikki osallistujat lähtivät rinteeseen joka aamu kahdeksan ja kymmenen välillä. Tässä kohtaa täytyy mainita erityisesti saksalaisten jaksaminen. Muutamat heistä jaksoivat aina illan pikkutunneille asti ja olivat silti ensimmäisten joukossa rinteessä. Rinteessä oltiin päivittäin neljään asti, jonka jälkeen siirryttiin vapaasti joko after skille (Apres ski) tai kämpälle lepäämään. Päivällinen tarjottiin talonpuolesta klo 19 ja täytyy sanoa, että ruoat yllättivät positiivisesti joka päivä. Yhteinen iltaohjelma alkoi yhdeksän jälkeen ja siihen kuului joka ilta muihin tutustumista, erilaisia hauskoja ryhmäkisoja (Trump game ehdottomasti kokeilun arvoinen) ja paljon alkoholia. Iltaohjelma loppui yleensä puoliltaöin, jonka jälkeen osa porukasta meni nukkumaan ja osa pelasi juomapelejä aamuyöhön asti.

Montafonissa majoituttiin tarkoitukselleen täydellisesti sopivassa 4-kerroksisessa alppimajassa, jossa huonekoot vaihtelivat 1-5 henkilöön. Tämä oli hyvä järjestely ja reissun kustannustaso pysyi kohtuullisena. Hinta ja laatu siis kohtasivat tässä majoituksessa eikä muu väki häiriintynyt, kun ryhmällä oli koko alppimaja. Alppimajan kokki olikin menossa mukana usein illan pikkutunneille saakka. Majoitukselta oli matkaa rinteeseen tahdista riippuen 15-20 minuutin kävelymatka. Tämä ei ollut paha matka, kun varusteet sai Ski Depottiin laskettelukeskuksessa edulliseen hintaan (3-4€/päivä).

Montafon paikkana oli miellyttävä. Suomeen verrattuna alppimaisemissa hämmennystä aiheutti se, että matalammalla (800 metriä) ei ollut välttämättä lunta lainkaan, kun taas kahdessa kilometrissä oli täystalvi. Tällä reissulla säät hellivät meitä ensimmäisenä laskettelupäivänä (kolmas päivä lähdöstä) ollen hyvin aurinkoinen. Maisemakuvat otettiinkin heti. Toisaalta lumisessa säässäkin oli puolensa. Tällöin lunta riitti rinteissä ja merkityillä off reiteillä oli koskematonta puuterilunta.

Montafonin rinteet eivät jättäneet meitä suomalaisia kylmäksi. Rinteitä löytyi moneen tasoon aina pitkistä sinisistä rinteistä mustiin skorpioni rinteisiin. Skorpioni mustaa rinnettä ei tainnut suomalaisista kukaan laskea tällä reissulla, mikä kertoo rinteen tasosta jonkin verran. Alppien pitkissä rinteissä tunsi todella, kuinka laskettelu on oikeata urheilua. Viimeisenä (neljäntenä) laskupäivänä reisilihakset alkoivatkin olla kohtuullisen hellänä ja tunsi tehneensä jotain.

Tällä kertaa osallistujina reissussa oli lähinnä suomalaisia ja saksalaisia sekä yksi turkkilainen. Tämä oli mielestämme ihan hyvä kokonaisuus. Toki muunkin maalaisiin olisi ollut kiva tutustua ensimmäisellä ESTIEM reissulla. Ehkä jatkossa reissujen markkinointia olisi hyvä suunnata enemmänkin muiden maiden LG-ryhmille.

Järjestäjät olivat panostaneet reissuun todella paljon ja se näkyi asioiden toimimisena niin kuin pitääkin. Tämä oli suomalaisesta näkökulmasta hieno asia, koska siihen täällä pohjolassa, varsinkin yliopistopiireissä, on totuttu. Joka ilta oli jotain tekemistä ja isonporukan huolto (ruokailut ja juomat) oli hoidettu mallikaasti. Ohjattua toimintaa oli mielestämme vähän liikaa. Se oli todella mukavaa, mutta ehkä yksi ilta olisi voitu pitää ilman mitään ohjattua toimintaa. Välillä tuntui siltä, että vaikka ei huvittanut, niin ei kehdannut olla osallistumatta.

Council Meeting, Poznan (Poland)
Anu Kaukiainen – April 2017

Anun 10 teesiä: miksi lähtisin ESTIEM Council Meetingiin?

Anu ja Jenni matkustivat huhtikuussa eurooppalaisten tutaopiskelijoiden yleiskokoukseen ESTIEM Council Meetingiin (CM). Reissu Puolan Poznańiin osui pahasti Wapun päälle, mutta se ei kuitenkaan harmittanut yhtään, koska matka oli niin huikea. Tähän on listattu Anun 10 syytä, miksi lähteä Indecsin edustajaksi CM:ään.

10 syytä, miksi lähteä ESTIEM Council Meetingiin

1. Tapaat muita tutaopiskelijoita ympäri Eurooppaa ja saat kasvatettua omaa verkostoasi kansainväliseksi. Kaikki ihmiset ESTIEMissä ovat todella mukavia ja hauskoja. Yhteishenki viikon ajan on huikea!
2. Pääset matkustamaan kaupunkeihin, joihin et välttämättä muuten tulisi menneeksi. Kaupungista saa hyvän kuvan paikallisen silmin. Poznań oli todella kaunis kaupunki.
3. PAARTYYY!! Joka ilta on bileet, jotka jatkuvat aamuun asti. Etenkin International Night ja Gala Dinner on pakko kokea.
4. Viikon aikana saat hyvän kuvan ESTIEMistä ja sen toiminnasta. Samalla innostut helposti lähtemään muillekin ESTIEMin matkoille.
5. General Assemblyssa pääset äänestämään ESTIEMin toiminnasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. General Assemblyssa pääset myös kuuntelemaan inspiroivia puheita ja esityksiä.
6. Erilaisten workshoppien kautta pääset sivistämään itseäsi ja oppimaan uutta. Esimerkiksi Anu oppi CMn workshopeissa, miten Tableau data-analytiikkasofta toimii.
7. Pääset puhumaan englantia ja muita kieliä. Halutessasi voit oppia puhumaan vaikka serbiaakin.
8. Matka on halpa, koska alle satasen osallistumismaksu kattaa kaikki ruoat ja majoitukset tapahtuman ajalta. Lisäksi laboratorio antaa matkatukea Indecsin edustajille.
9. Pääset kokeilemaan hyvää ja halpaa paikallista ruokaa ja juomaa. Puola viihdytti matkailijoita euron shoteilla ja hyvillä makkaroilla.
10. Saat kokemuksia, joita muistelet vielä vanhana.

Sinulla on nyt monta hyvää syytä lähteä CMään tai muuten ESTIEMin kanssa reissuun! See you somewhere in Europe!

Poznanin international night ei pettänyt korkeita odotuksiamme

Local Responsible Forum, Tallinn (Estonia)
Jenni Kaipainen & Mikko Sairanen – March 2017

Matka kohti etelän lämpöä, maaliskuista Tallinnaa ja Local Responsible Forumia, alkoi jännittyneissä merkeissä. Syynä jännitykseen ei niinkään ollut itse tapahtuma, vaan autoilu Tallinnan keskustassa. Lahjakkaan naisellisen kartanlukemisen ja lukuisten mutkien myötä saimme lopulta Mikon vanhempien autolle hyvän parkin sattumalta muuan myymälän pihaan.

Tallinnassa järjestetty Local Responsible Forum on nimensä mukaisesti tapahtuma nykyisille ja potentiaalisille tuleville ESTIEMin paikallisjärjestöjen johtajille (local responsibleille). Parasta tapahtumassa olikin ehdottomasti juuri muiden tutalaisten, ns. paikallisten Jennien, tapaaminen ja heidän kanssaan ESTIEM-toiminnan kehittäminen samalla universaalista teekkarihuumorista nauttien.

Päiväohjelma oli intensiivistä paikallisjärjestöjen kehitystyötä harjoittaen muun muassa projektinhallintataitoja, jäsenistön motivointia ja tavoitteiden asettamista. Tallinnan yliopiston tilat vetivät vertoja jopa Kampusareenalle, ja reflektiosessioilla olikin mukavaa nauttia kahvista säkkituoleissa laiskotellen. Kotiin palattiinkin päiväohjelmassa syntyneiden runsaitten uusien ideoiden ja entistä suuremman ESTIEM-innostuksen siivittämänä, ja niitä pääsiinkin toteuttamaan heti huhtikuussa Budapestin vieraillessa luonamme.

Tehokas päivittäinen kouluttautuminen ja brainstormailu sai vastapainoa railakkaasta iltaohjelmasta. Perinteiseen ESTIEM-tapaan kulttuurillisia aktiviteetteja oli tarjolla muun muassa pubirundilla, mielikuvituksellisella kaupunkikierroksella ja International Nightissa. Mahtuipa mukaan myös Jennin ennakkosyntymäpäivät, joiden kunniaksi kokonainen irkkubaari lauloi bändiä myöten onnittelulaulun. Tallinnaa tuli tällä reissulla siis oikeasti nähtyä sataman suomalaisten suosimaa vakionähtävyyttä laajemmin. Vauhdikkaassa menossa eivät tahtoneet pysyä mukana sombrerohatut eivätkä portaikon alla voimiaan keräilleet osallistujat, mutta kaikkien odotusten vastaisesti muuan paikallinen liköörituote kulki turvallisesti repussa mukana läpi tapahtuman aina menolaivalta takaisin kotiin asti.

Muutama muukin tuliainen tarttui näppärästi matkaan, kun noudimme auton ja lastasimme sen matkaeväillä. Haasteilta ei kuitenkaan vältytty autoilun paluuepisodissa: Mikko pääsi miehekkäästi, kädet veressä, hakkaamaan renkaan irti jäätyneestä lammikosta. Muilta osin ehjinä selvittiin takaisin Tampereelle. Telegramiin paluumatkalta lähettämäni viesti summaa hyvin kuluneet viisi päivää: “Tampereella on vahva edustus Tallinnassa ja palataan Mikon kanssa montaa trainingia ja kontaktia rikkaampana sekä toisaalta montaa aivosolua köyhempinä”.

ESTIEM-aktiivit kokoontuivat Tallinnassa jakamaan kokemuksiaan - ja kuvan tapauksessa paikallisia herkkujaan

Vision Biofuels & Geothermal Energy, Tampere (Finland)
Jenni Kaipainen – February 2017

”Perkele, kaira unohtui”, said one #polkadot14 representative when trying to make a hole in the ice. At the same time, a busload of ESTIEMers, industrial engineering students and our new friends, got off Hene’s bus to conquer a cottage in the forest. Our long awaited Vision weekend had started.

The Tampere part of the event started with interesting company visits to UPM and VTT. After a day full of hard work, what could be a more Finnish way of getting rid of the tiredness than going to the forest with a bottle – or two – of Minttu? Seeing all of our visitors enjoy the sauna, try out ice swimming and relax in the hot tub under the light of the full moon and the bright stars, was heartwarming.

After the sauna, the Finns were the last ones to return to the cottage. That’s when our former Local Responsible turned up the volume on the boom box and brought a bit of energy to the peaceful national park. It was a natural moment to forget about stereotypes and jump on the tables.

In fact, the tables were really practical, if you just managed to stay on top of them, which seemed to cause occasional problems. They worked out even for sleeping purposes. Next day, while our participants solved cases for UPM and Uponor with fresh ideas and full stomachs thanks to TEK and K-Market, the undersigned organizer had to take a nap to top up the previous night’s good sleep of one hour.

After successful case solving the participants switched into suits and dresses and went to the gala dinner in Hullu Poro together with the hosts. Exotic reindeer meat and blueberry ice cream made clearly an impression and that’s when a new hashtag, #tamperebetter, was created.

As a natural continuation we visited the rodeo-themed bar downstairs. The bravest of us even tried to ride the electric bull right in the middle of the bar, with more or less success.

The top of the event was of course the Kyykkä World Championship. Waking up to kyykkä party music early in the morning confused the French I was hosting. Despite the careful preparations, coaching and Minttu-chocolate hydration none of the Vision teams made it to the next round. That didn’t stop us from continuing by switching our focus on the hydration side, since from the perspective of a coach, that was definitely the side that needed more practice.

The details of rest of the kyykkä-day disappeared into the night, including some hats, coats and even some Vision participants, who had vanished by the morning.

Thanks to our amazing organizing team that consisted of students from Indecs and Man@ger, mostly fussis, and our super helpful hosts, we managed to organize this wonderful event. We were left with crazy stories and memories, four huge bags of bread, some nasty bruises from getting out of the hole in the ice and most importantly, plenty of new friends to visit all over Europe.
It was very interesting and a lot of fun to see how international people explore our country and our ways of doing things. That’s why it has been proved, once again, that you need Vision to see.

Vision seminar ended with Kyykkä championships

Motivational Weekend, Siegen (Germany)
Pauli Lakkisto – December 2016

Valkohaalarisitsit joulukuussa 2016. Kv-henkinen ystäväni oli jo aiemmin mainostanut joululomalla pidettäviä ESTIEM-tapahtumia, ja ajatus oli lähtenyt itämään. Sitsien toisella tauolla tämä kytevä ajatus sitten leimahti liekkeihin ja haimme Siegenissä pidettävään motivaatio-viikonloppuun, vain pari tuntia ennen deadlinea. Hetken näytti jo siltä, että lähtemättä jäi, mutta niin vain tie vei Saksaan. Lennot varaukseen ja matka oli valmis alkamaan.

Varhain aamulla 29.12. lensimme kohti Düsseldorfia. ESTIEM-osuus alkoi vasta päivää myöhemmin, mutta päätimme ottaa pienen varaslähdön, jotta riittävä motivoituminen varmistuisi. Aikaisen lähdön ansioista olimme myös perillä ajoissa, jopa niin ajoissa, etteivät paikalliset ravintoloitsijat olleet vielä saaneet lounastarjoilua käyntiin. Löydettyämme vihdoin lounaspaikan seurasi iloinen yllätys, kun ”iso paikallinen” paljastui litran tuopiksi tummaa olutta. Paikallisylpeys Altbier tulikin päivän aikana tutuksi.

Seuraavana aamuna siirryimme Kölnin kautta Siegeniin. Hostimme odotti jo asemalla ja kierrätti meidät idyllisen pikkukaupungin läpi, ennen kuin menimme tapaamaan muita osallistujia. Tässä vaiheessa alkoikin suomipoikia jo jännittämään, sillä meitä odotti parikymmentä tuntematonta estiemeriä. Noh, tutustumisleikkien ja syömisen jälkeen suuntasimme kohti illan yritysvierailua: Krombacherin panimoa.

Ikuisuuden kestänyt matka oli koetus, mutta vihdoin saavuimme Saksan toiseksi suurimmalle panimolle. Paikallisten opiskelijoiden suhteiden ansiosta saimme kierroksellemme mukaan aidon olut-sommelierin. Sommelier johdatti meidät panimon uumeniin, jossa tarjolla oli raikasta olutta suoraan putkesta. Pettymykseksemme tätä suodattamatonta herkkua ei ollut myynnissä kaupoissa sen heikon säilyvyyden takia. Panimovierailu ei ollut kuitenkaan pelkkä tehdaskierros, vaan pian meitä odotti Krombacherin kabinetti, jossa tarjolla oli paikallisia herkkuja pöytiin tarjoiltuna.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli tutustuminen Siegenin kauniiseen kaupunkiin. Hieman väsynyt joukkomme intoutui kiipeämään Siegenin kukkuloita, joten kaupunki olikin lähes täysin kartoitettu muutaman tunnin jälkeen. Saksan kansallisruuan – Dönerin – jälkeen oli aika palata majoitukseen ja valmistautua uudenvuoden juhlintaan. Bileet ylittivät varsin korkeat odotuksemme. Eräs paikallinen oli valjastanut talonsa Project X -tasolle, saksalaista insinööriosaamista taas oli esillä mm. itse rakennetun paljun välityksellä. Suurimmat ihastuksen tunteet suomalaisdelegaatioomme aiheutti kuitenkin pihalla parkissa ollut läheisen panimon pakettiauto, erityisesti sen kuistille siirretty sisältö. Myös edelliseltä illalta tuttu sommelier oli saapunut jakamaan asiantuntemustaan. Edellä mainittujen seikkojen sekä iloisten eurooppalaisten ystävien ansioista uudenvuoden aatosta tulikin oikein hilpeä ja onnistunut.

Viimein motivaatioviikonloppu oli tullut päätökseensä ja oli aika siirtyä takaisin Düsseldorfiin ja Suomeen. Lentokentällä törmäsimme vielä vanhempaan suomalaiseen herrasmieheen, joka jakoi muutama tiukkaa teesiä oikeanlaiseen elämään. Motivaatio oli löytynyt.

BusinessBooster, Paris (France)
Lotta Hämäläinen – December 2016

Olin pitkään harkinnut reissua ESTIEM:n kautta, mutta vasta kolmantena opiskeluvuotenani
heräsin tähän huikeaan mahdollisuuteen. Joululomalle tarjoutunut matka Pariisiin uutena vuotena kuulosti täydelliseltä osumalta ja sitä se todella olikin. Viikon mittainen reissu eurooppalaisen kulttuurin, muodin ja taiteen ytimeen koostui hauskanpidosta, nähtävyyksistä sekä yritys-casesta.

Ensimmäiset päivät vierailimme legendaarisilla nähtävyyksillä aina Moulin Rougesta Sacré-Coeurin kautta taidemuseoihin. Toki pääsimme myös ottamaan turistikuvia Eiffel-tornin
juurella sekä kokemaan pariisilaista yökerhokulttuuria.

Isoin agenda matkallamme oli tehdä Ranskan ”VR:lle” eli SNCF:lle chatbot challenge -case siitä, kuinka implementoida chatbottien käyttö yrityksen työntekijöille. Päivät olivat pitkiä ja työntäyteisiä, mutta erittäin hyvällä ruoka- ja majoituspalkalla homma sujui mukavasti ja case saatiin onnistuneesti esitettyä tuomaristolle.

Matkasta erityisen huikean teki ESTIEM-henki ja upeat ihmiset, joihin matkan aikana sai tutustua. Vaikka alussa minua jännitti matka täysin tuntemattomien ihmisten kanssa, osoittautui tämä turhaksi. Haluankin suositella ESTIEM-reissuja jokaiselle unohtumattomien kokemusten ja ihmisten takia. Lähtekää heti kun pääsette, sillä opiskelujen edetessä aikaa ei ainakaan
ole enemmän kuin nyt!

Regional Coordination Meeting, Tampere (Finland)
Maria Kudinova – November 2016

November has been an ESTIEM-rich month. For a weekend at the end of November we got a bunch of IEM students from other Nordic Local Groups. The event had an innovative start in the form of start-up sits with some high-quality product pitching. Even the food had a real-life tinge to it. Since only 10% of start-ups succeed, 10% of the participants got a Big Mac as a starter, the rest getting a small cheeseburger or salad.

The days were filled with workshops and trainings aimed at developing the local groups whilst the evenings on giving the participants as wholesome as possible a picture on teekkari-culture in Tampere.
Some things learnt during the weekend:
– You can never drink too many cups of coffee and oat biscuits with chocolate are the best to go along.
– Kyykkä can be played any time. Also in the dark when the ground is covered in slushy snow. The most important thing is to have some hot chocolate with Minttu.
– There are university specific cultural differences in the right way to play beerpong.
– Starting up a business is hard. Selling your ideas too. Sometimes you don’t only lose money, but have to drink a shot with a chili pepper in it.
– The wind on top of Pyynikki tower can steal your hat.
– If you walk a random person’s dog in the centre of Tampere and then propose, you will be accepted.
– You can sit forever outside in a hot tub. Especially if the temperature is below zero.

ReCoM started with a very energetic, start-up themed sitsit party

BrainTrainer Heaven, St. Petersburg (Russia)
Tina Hietasalo – August 2016

What are the end products when you combine the following ingredients: brain training in negotiation skills, the beautiful city of St. Petersburg in our fascinating neighbor country Russia and excited ESTIEMers from every corner of Europe? A considerable amount of useful knowledge, new unforgettable experiences and a lot of new amazing friends. Sounds quite intriguing, right? That’s ESTIEM! With Karim Hafez, we were the lucky ones who got selected to participate in the BrainTrainer event from LG Tampere. I was thrilled to be able to join this amazing group of people, since there were so many applicants for the event. Furthermore, our generous guild Indecs even supported our trip with 100 euros.

So, what really happened during our stay in Russia? Our exciting week consisted of many different kinds of activities all the way from intensive brain training in negotiation skills to interesting cultural activities and parties. Our lectures and exercises in negotiation skills were built around different kinds of stimulating themes: business communication, how to manage in managerial duels, negotiation planning and conflict management, cross-cultural aspects in negotiations and also secrets of non-verbal communication. Actually, I was really impressed with all the things we learned during the week. The lectures were a perfect combination of various exercises that really made our brains do the work.

In addition to intense learning, we were also able to experience the Russian culture in various forms and have a considerable amount of fun while doing so. For example, we had a Russian language session, a Russian dance class and a traditional family dinner in the Russian way. In fact, we were even able to show our Russian dancing skills in our international night! The idea behind the international night was to bring traditional foods and drinks from our home countries to share with the others – and see the reactions of course! It was one of the greatest nights during the event. I was able to taste things I couldn’t even have imagined to exist. Also, another unforgettable experience was our city tour with a party bus! And yes, the party bus was actually a bus with everything you could fantasize to need in order to have fun.

St. Petersburg is also known for being one of the most beautiful cities in the world. After seeing it myself, my only choice is just to agree – the city really impressed me. During the event we visited one of St. Petersburg’s most famous and popular visitor attractions Peterhof, which is also referred as the “the Russian Versailles”. In addition, we also visited the State Hermitage Museum which is one of the largest and oldest museums of art and culture in the world. To be honest, I have never seen anything as fascinating. It is hard to try to describe these experiences, so I will just warmly recommend you to visit them yourself.

To conclude, this ESTIEM BrainTrainer event was a perfect combination of learning and collecting new experiences and friends. For myself I can say that I am already looking forward to other exciting ESTIEM events to participate in. Meanwhile, I send greetings to Finland from my ERASMUS semester in Germany.

Student Entrepreneurship Training, Tel Aviv, Bremen & Einhoven (Israel, Germany & the Netherlands
Samu Ahola – July 2016

Probably the most amazing event ESTIEM has ever done

I was sitting in a conference room with 20 fellow European students in Beersheba in the middle of the Israeli desert on a blazing hot Monday afternoon, wishing the local beverages match the name of the place. Ceremonious speeches marked the beginning of ESTIEM SET 2016. Having spent the past seven weeks volunteering in Brazil and the previous weekend wandering around Israel with my backpack, I felt exhausted. It did not help to find out that we were up for what was to be the most intense three weeks ever.

The week was full of touring the country with our bus, company visits and fancy dinners. On top of that we conquered a mountain with the sun rising above the dead sea and went for a swim – or float – afterwards, saw the old hoods of the big J in Jerusalem and dug into the mad party scene in Tel Aviv. Still, we were missing one thing and that was sleep. After having absorbed all the start-up buzz during the week we were divided in teams to work with for the following two weeks.

I ended working on a Starbucks-esque tea franchise concept with an Indian buddy who was an expert in the field. Along the way three other guys joined our team. It was then time to move to Bremen, Germany for the second week where we confronted vast amount of weißbier, a verbally aggressive pitching jury and loads of Pokémon running in the street. After a week of group work and trainings we traveled to Eindhoven, the Netherlands to finalize our projects. Besides of that, we were rolled on our mighty bicycles all around the city and tried some local specialties such as… stroopwafels. Soon it was time for the final pitching and the gala dinner. We managed to win the first prize with our presentation which obviously was an incredible finish for an awesome trip.