ESTIEM

ESTIEM eli European Students of Industrial Engineering and Management on järjestö, joka yhdistää Euroopan laajuisesti tuotantotalouden opiskelijoita. ESTIEMin tavoitteena on luoda ja ylläpitää opiskelijoiden kansainvälistä verkostoa ja tukea heitä heidän henkilökohtaisessa ja ammatillisessa kehityksessään.

ESTIEM-verkostoon kuuluu tällä hetkellä noin 80 paikallisjärjestöä eli Local Groupia noin 30 eri maassa. Yhteensä ESTIEM tavoittaa noin 50 000 tuotantotalouden opiskelijaa. Local Group Tampereen muodostavat Indecs sekä tietojohtajakilta Man@ger.

Mitä ESTIEM tarjoaa opiskelijalle?

ESTIEM järjestää vuosittain kymmeniä tapahtumia, joiden sisältö vaihtelee projektin mukaan 100 % hauskanpidosta täyteen asiasisältöön. Jokainen tapahtuma on jonkin Local Groupin järjestämä. LG Tampere on aktiivinen tapahtumajärjestäjä.

Voit valita itseäsi kiinnostavan tapahtuman sen juhla-, kulttuuri- tai asiapainottumisen mukaan. Osallistumalla tapahtumaan tulee ESTIEM spirit sinulle tutuksi. ESTIEM on suuri perhe, joka ottaa ensikertalaisetkin lämpimästi vastaan!

Mitä hyötyä ESTIEM-toiminnasta on opiskelijalle?

  1. Saat harjoittaa englannin kielen taitojasi (ja mahdollisesti muitakin kieliä)
  2. Kohtaat kulttuureita aina Turkista Portugaliin
  3. Saat kansainvälisiä ystäviä ja kontakteja
  4. Tapahtumien asiasisältö on hyvin arvostettua ja näyttää hyvältä CV:ssä
  5. Pääset matkustamaan halvalla!
    • Osallistumismaksu on usein 30-120 € (sisältää tapahtuman sisäiset matkat, majoituksen, ruuat ja ohjelman). Matkat tapahtumaan mukaan laskien kokonaiskustannuksiksi muodostuu siis yleensä vain 100–400 €.
    • Ensimmäiselle ESTIEM-matkalleen (pois lukien LGE) lähtevälle kiltalaiselle (jäsen ja opiskelee tuotantotaloutta pääaineenaan Tampereella) Indecs tarjoaa myös 100 € ensikertalaistuen.
Estiem-logo

ESTIEM-projektit

Tarkista tulevien tapahtumien ajankohdat ESTIEMin portaalista! Jos jonkin tapahtuman järjestäminen kiinnostaa, ota yhteyttä killan KV-vastaavaan. Tässä on esiteltynä toistuvia ESTIEM-projekteja.

Academic Days

Academic Days -tapahtumat on suunniteltu opiskelijoille, jotka haluavat täydentää opintojaan syvällisellä ymmärryksellä tuotantotalouteen liittyvästä aiheesta ja soveltamalla tätä ymmärrystä tosiperäisissä tilanteissa. AD-tapahtuma keskittyy aiheeseen, joka kuuluu Local Groupin yliopiston erityisosaamisalueelle. Aihetta käsitellään niin teoreettisesti kuin käytännössä, samalla kun osallistujien oppimista ja ymmärrystä seurataan jatkuvasti palautesessioissa. Osallistujille asetetaan oppimistavoitteita, joita ryhmä itse ja mentoroiva professori seuraa. Näin varmistetaan akateemisen sisällön siirtyminen syväksi ymmärrykseksi.

Hauskanpito:
3/5

Asiasisältö:
5/5

Kulttuuri:
2/5

Activity Week

Activity Week on tapahtuma, jossa on vain ja ainoastaan tarkoitus pitää hauskaa isäntämaan edustajien kanssa ja nauttia kulttuurista. Tapahtuma voi sisältää esimerkiksi vesihiihtoa, paikallisia urheilulajeja, opiskelukulttuuria tai vaikkapa vuorikiipeilyä. Loistava tapa rentoutua: huolehdit vain, että seuraat valmista ohjelmaa ja pidät hauskaa samanmielisten eurooppalaisten tuta-opiskelijoiden kanssa!

Hauskanpito:
5/5

Asiasisältö:
0/5

Kulttuuri:
4/5

BrainTrainer

BrainTrainer-projektin tarkoitus on kehittää osallistujien ”pehmeitä taitoja” eli johtajuus-, esiintymis-, business- ja vuorovaikutustaitoja. Tapahtuman kouluttajat ovat ammattilaisia tai ESTIEMin omia kouluttajia, jotka voivat olla alalla kokeneita opiskelijoita tai työelämään siirtyneitä ESTIEM-alumneja. Tavallisesti noin viikon kestävä BrainTrainer-tapahtuma sisältää kolmesta neljään 1–2 päivää kestävää koulutussessiota. Tapahtumaan kuuluu myös opittujen taitojen soveltaminen käytännössä.

Hauskanpito:
2/5

Asiasisältö:
3/5

Kulttuuri:
3/5

Europe3D

Europe3D-tapahtumassa pääset tutustumaan isäntävaltioon kädestä pitäen ja syvällisesti. Projektin nimen kolme dimensiota viittaavat tapahtumien kolmeen fokukseen: talous, kulttuuri ja politiikka. Pääset kokemaan luentoja asiantuntijoilta ja poliitikoilta, workshoppeja kulttuurienvälisestä kommunikaatiosta, vierailu parlamenttiin ja niin edelleen. Aina voit matkustaa yksin, mutta Europe3D:n avulla maksat vähemmän ja saat syvällisemmän käsityksen maasta natiivien kertomana.

Hauskanpito:
3/5

Asiasisältö:
2/5

Kulttuuri:
5/5

Summer Academy

Summer Academy kerää noin 14 osallistujaa kahdeksi viikoksi rauhalliseen lokaatioon hiukan sivussa kaupunkien melusta ja kiireestä. Tarkoituksena on kehittää omia vuorovaikutus- ja bisnestaitoja erittäin korkeatasoisen mentorin koulutettavana. Rauhallinen sijainti antaa sijaa omien ajatusten kehittämiselle, rentoutumiselle, keskustelulle ja vapaalle oppimiselle ryhmän ja mentorin kesken. Summer Academy on yksi arvostetuimpia ESTIEM-tapahtumia, joka kehittää ammatillisia valmiuksiasi ja antaa kokemuksen, jolla erotut muista.

Hauskanpito:
2/5

Asiasisältö:
5/5

Kulttuuri:
3/5

TIMES

TIMES on ESTIEMin ja Local Groupien järjestämä Business Case-ratkontakilpailu. Joka syksy, jokainen Local Group järjestää paikalliskarsinnat, joihin kuka tahansa voi hakea muodostettuaan 3–4 hengen joukkueen. Paikalliskarsintoihin mahtuu 6–8 joukkuetta. Karsinnan voittaja pääsee jatkoon ja matkustaa tiedekunnan kustantamana semifinaaliin, joita järjestetään 7–8 kappaletta ympäri Eurooppaa. Semifinaalien voittajat pääsevät finaaliin, joka pidetään joka vuosi eri paikassa. TIMES-kilpailun voittajat kruunataan IEM Student of the Year -arvonimellä, ja on sanomattakin selvää, että he ovat kovaa tavaraa työmarkkinoilla.

Hauskanpito:
2/5

Asiasisältö:
5/5

Kulttuuri:
1/5

Vision

Vision-projekti koostuu vuoden mittaisesta seminaarisarjasta tiettyyn pääaiheeseen liittyen. Tapahtumien tavoitteena on tutkia innovatiivisia lähestymistapoja ja työkaluja, joilla käsitellä nykyhetken trendejä ja nousevia ongelmia, ja samalla luoda yhteyksiä opiskelijoiden ja työmaailman välille. Seminaarisarjan jokainen etappi antaa projektille oman säväyksensä, kun järjestävä Local Group esittää pääaiheen omasta paikallisesta näkökulmastaan.

Hauskanpito:
3/5

Asiasisältö:
4/5

Kulttuuri:
3/5

Miten lähden mukaan?

Tapahtumiin on rajattu osanottajamäärä ja hakeminen tapahtuu ESTIEMin sivuilta. Tunnukset saat ottamalla yhteyttä Local Group Tampereen Local Responsibleen (tai Indecsin KV-vastaavaan). Kirjauduttuasi sisään omilla tunnuksillasi näet EVENTS-linkistä kaikki tulevat tapahtumat, hakuajat, osallistumismaksut ja tapahtumakuvaukset. Jokaisen tapahtuman kohdalla on oma Apply for Event -linkki, josta pääset täyttämään hakemusta. Tärkeintä hakemuskirjeen täyttämisessä on näyttää olevansa innokas ja kiinnostunut tapahtumasta. Aiempaa kokemusta ESTIEMistä tai pitkälle edenneitä opintoja ei useimmiten tarvita. Lisätietoa ESTIEM-tapahtumista saat KV-tiimiltä:

fiSuomi